Cand cauti ce-i mai bun pentru casa ta

 Atmosfera concertelor live, detaliile pe care la un spectacol le pierzi datorita forfotei din sala, comoditatea si un design adecvat casei tale…
Sunt suficiente motive pentru a incepe cautarile unei sonorizari de ultima tehnologie, care sa combine confortul si calitatea intr-o era revolutionara a tehnologiei.

Noi am ajuns la un producator francez, Waterfall Audio, al carui fondator, Cedric Aubriot descoperit si dezvoltat pentru prima data in 1995 tehnologia ADT, permitand buna functionare a unui driver intr-o carcasa de sticla.
Gama lor s-a extins cuprinzand in momentul de fata boxe din sticla, sateliti si subwoofere. Ultima noutate merita toata atentia noastra, avand in vedere ca o casa inteligenta este cea mai potrivita pentru aceasta. 

Niagara

Niagara

Este vorba despre boxa din sticla Niagara, o adevarata minune care atinge cu lejeritate un punct de varf al calitatii sunetului.
Ea poate transforma  interiorul casei intr-o sala de concerte cu sunete deschise, naturale, detaliate.
Impresionanta prin eleganta, cu difuzoare imbracate in piele, boxa este prevazuta cu o frecventa de raspuns de1.500 Hz  – 28 000 Hz (+/-3dB), pe 3 cai cu 4 drivere, poate atinge o putere de varf de 500W.
Intreaga incinta este facuta din Diamond Glass de grosime 15 mm. Avand diferite culori, Diamond Glass este un material foarte scump care este tratat la o temperatura foarte mare, avand calitati suplimentare de capturare a luminii si o transparenta mai mare, o transparenta care ofera un efect vizual deosebit: creeaza impresia ca difuzoarele plutesc in aer.
Piesa principala, difuzorul, necesita mai mult de 10 ore de prelucrare si finisare manuala. Unele dintre componentele tehnice ale produsului Niagara folosesc piele pura Nappa (recunoscuta pentru suplete, finete si durabilitate, fiind folosita doar pentru finisaje de inalta clasa – pentru tapiteriile din industria automobilelor de lux – Ferrari, Mercedes, Porsche), de inalta calitate si coasere manuala a tapiteriei, in cea mai pura traditie de lux a produselor frantuzesti.
O alta parte din componentele tehnice sunt fabricate din suporti solizi de aluminiu.
Boxele Niagara sunt proiectate ca doua parti separate, acustic izolate una de cealalta, astfel incat sa permita cea mai naturala reproducere a sunetului, cu o impresionanta detaliere a acestuia.
Sistemul exclusiv ADT (Accoustic Damping Tube ) se afla in partea din spate a componentei mid-bass si limiteaza intoarcerea undelor in con. Aceasta tehnologie are 3 functii principale: comanda de umectare a frecventelor medium high cu o camera de umectare integrata; amortizare hidraulica in frecventele joase care ajuta la controlarea miscarilor excesive din interiorul conului, reducand distorsionarile din zona respectiva dar crescand manipularea puterii mecanice; deconectare mecanica la driver-ul Mid Bass si la structura de sticla.

  

Caracteristicile deosebite pe care le aduce acest produs in piata de profil se imbina cu eleganta si rafinamentul francez oferind un raspuns eficient si frumos pentru omul prezentului, un om grabit, pentru care cariera este prioritara, dar care isi doreste sa nu uite de frumusetea si linistea pe care le ofera muzica.

Viitorul este atat de aproape de noi, lumea evolueaza foarte repede, incat nu pot sa nu ma intreb care va fi urmatoarea creatie spectaculoasa pe care specialistii din domeniu ne-o vor prezenta pentru a o avea in casa noastra inteligenta?!

3 Comments to “Cand cauti ce-i mai bun pentru casa ta”

  1. Sabau Ioana 5 March 2009 at 2:48 pm #

    Sunt curioasa ce preturi au.

  2. RAV 5 March 2009 at 3:43 pm #

    In conditiile in care veteranele Victoria (http://www.audio.ro/produse/Sisteme-Hi-Fi/DIFUZOR-DIN-STICLA-VICTORIA-EVO/1776/) si Iguascu (http://www.audio.ro/produse/Sisteme-Hi-Fi/DIFUZOR-DIN-STICLA-IGUASCU-EVO/1775/) costa in jur de 1900, respectiv 1400 de euro perechea, aceste boxe din sticla se gasesc la 30000 euro perechea, ceea ce prin comparatie ar putea parea mult, dar Niagara face parte din gama Luxury de aplicatii rezidentiale (adica si un design si performante tehnice superioare), si atrage dupa sine costuri pe masura acestui statut.

  3. pariuri 20 June 2010 at 4:10 pm #

    Tot ce am gasit pe blog e de cumparat :), insa nu stiu cati si-ar permite asa ceva, ma refer la populatia cu un salariu mediu.


Leave a Reply