De ce imi place receiver-ul AV Marantz SR7005

Japonezii de la Marantz nu au iesit niciodata in evidenta pentru prea multe, in afara de a fi membri ai grupului D&M Holdings Inc. din care mai face parte si Denon-ul…
Cu toate acestea, am remarcat un receiver audio-video care este apreciat de mai multi specialisti, asadar va pot scrie si eu cateva randuri despre el.

Este vorba despre receiver-ul SR7005 caruia intai trebuie sa-i apreciez aspectul… Curbele par a fi in locul potrivit, textura atent aleasa si display-ul circular fac alte modele considerate pana acum frumoase , sa paleasca in fata acestui Marantz.

Iar atunci cand ma pregateam totusi sa critic faptul ca display-ul este prea mic pentru a putea afisa toate informatiile necesare , am lasat in jos capacul care acoperea disply-ul central, devenind mult mai mare, ceea ce ii asigura un plus la capitolul aspect.

Cu acest model, Marantz se afla printre cei din frunte la capitolul receivere AV. Cu ultima generatie de procesoare SHARC pe 32 de biti de la Analog Devices , acest model poate reda toate formatele audio High Definition, precum si Audyssey MultEQ XT, Audyssey DSX height/width processing si canale Dolby Pro-Logic II.

La amplificare, are 7 canale a 125W fiecare, iar la capitolul conectivitate, Marantz SR7005 e un receiver ce se poate conecta la retea , ofera o intrare dedicata pentru iPod/iPhone , este adresabil pe IP oferind acces la o interfata web si este implementata interfata M-Xport a companiei Marantz pentru a putea fi conectat la modulul Bluetooth optional RX1010.

Pe partea de retea, conexiunea se realizeaza pe Ethernet, oferind acces la radio de pe internet, la Napster si la contul de Last.Fm.

De asemenea trebuie luat in considerare faptul ca se afla in dezvoltare o aplicatie pentru dispozitivele Apple care permite controlul receiverului direct de pe iPod/iPhone.

Pe partea video observam cele 6 intrari si 2 iesiri, toate cu specificatia V1.4 ceea ce inseamna ca sunt compatibile cu un continut 3D.

SR7005 ofera acelasi sunet destul de sedat cu care suntem obisnuiti de Marantz, insa asta nu il impiedica sa tina pasul cu un film de actiune la fel de bine ca orice alt dispozitiv concurent.

Amplificatorii de putere sunt un circuit in bucla de curent cu un transformator foarte bun, capabil sa ofere energia necesara atunci cand e nevoie.

De asemenea s-a acordat foarte multa atentie atat la alegerea componentelor cat si la izolarea circuitelor pentr a evita orice interferente astfel sustinand in continuare calitatea si expertiza audiofila cu care Marantz ne-a obisnuit, ceea ce ii ofera potentialul de a fi un invingator.

Insa in momentul cand ii dai drumul “bestiei”, cu siguranta vrei sa umbli fin la reglajele de bas pentru a fi sigur ca locuinta ramane intreaga.

Din punct de vedere al tuturor conexiunilor, Marantz SR7005 este dotat cu 6 mufe HDMI (din care una este plasata in fata), 5 intrari compozit (din care una este plasata in fata), 2 iesiri compozit , 7 intrari stereo analogice , 3 intrari si o iesire digitala optica, o mufa USB plasata in fata, 7 canale iesire si 2 de subwoofer si mufa pentru conectarea la Ethernet.

Astfel SE7005 este unul dintre cele mai bune receivere de pe piata. Este puternic si “sapa” adanc in inregistrare pentru a extrage inclusiv ultimul bit de informatie de pe disc.

Insa cel mai bun truc al receiverului Marantz e acela ca stie sa se ascunda cel mai bine incat in cadrul celor mai multe filme, nu vei simti ca asculti amplificatorul sau boxele ci te vei “gasi” in mijlocul actiunii, fiind cu adevarat proiectat in film, exact asa cum si-a dorit regizorul :)

3 Comments to “De ce imi place receiver-ul AV Marantz SR7005”

  1. De ce imi place receiver-ul Audio Video Marantz SR7005…

    Japonezii de la Marantz nu au iesit niciodata in evidenta pentru prea multe, in afara de a fi membri ai grupului D&M Holdings Inc. din care mai face parte si Denon-ul…
    Cu toate acestea, am remarcat un receiver audio-video care este apreciat de mai mu…

  2. [...] De ce imi place receiver-ul Audio Video Marantz SR7005 [...]

  3. [...] De ce imi place receiver-ul AV Marantz SR7005 Thu Nov 11, 2010 11:34 am Japonezii de la Marantz nu au iesit niciodata in evidenta pentru prea multe, in afara de a fi membri ai grupului D&M Holdings Inc. din care mai face parte si Denon-ul… Cu toate acestea, am remarcat un receiver audio-video care este apreciat de mai multi specialisti, asadar va pot scrie si eu cateva randuri despre el. Este [...] [...]


Leave a Reply