SunFlower redirectioneaza soarele in casele noastre

In orice casa exista si o camera in care intra putina lumina, chiar daca are o fereastra. Te face sa-ti fie ciuda pe alte case scaldate in soare, te face sa-ti muti toate lucrurile in alte camere si sa o transformi pe cea intunecata in camera de XBox :D
Si tocmai pentru ca mai sunt si altii care au remarcat acest minus de luminozitate, a fost inventata Floarea Soarelui, adica Sunflower, care este un heliostat de casa cu oglinzi motorizate. Soarele se muta, schimbi si tu pozitia oglinzilor si ai toata ziua lumina cat sa ti se inveseleasca ziua, chiar si aceea putin innorata si morcovita.

In timp ce aproape toate heliostatele comerciale disponibile sunt destinate utilizatorilor industriali, compania Widoka din Massachusetts ofera acum ceea ce pretinde a fi singurul heliostat din lume conceput pentru uz rezidential.

Dispozitivul Widoka Sunflower este prevazut cu un microprocesor, servo de miscare si senzori solari, toate alimentate de la soare, nefiind nevoie de cabluri de alimentare. Daca nu ai pe ce sa il montezi, ti se pune la dispozitie un stand PVC.

Suprafata de reflexie este de 1.64 metri patrati si poate redirectiona 50.0000 lumeni de lumina solara. Heliostatul Floarea Sorelui poate fi achizitionat cu 399 $, la care se pot adauga 50 $ pentru standul PVC.

Vezi mai multe detalii pe site-ul producatorului: http://www.homeheliostat.com/index.html

Leave a Reply